RSS

Blog

Tips & Tricks pentru cosmeticiene - Cum îndepărtezi ceara tradițională de pe piele?
Tips & Tricks pentru cosmeticiene - Cum îndepărtezi ceara tradițională de pe piele?

Popularitatea produselor profesionale din ceară a crescut vertiginos în ultimele decenii, ceara tradițiională fiind în special opțiunea preferată a cosmeticienelor profesioniste atunci când vine vorba de a asigura o experiență plăcută în timpul sesiunilor de epilare. 


Pe lângă faptul că sunt foarte eficiente, ceara tradițională este mai sigură pentru persoanele cu piele sensibilă și toleranță scăzută la durere, așa că ne putem aștepta la un tratament mai sofisticat atunci cțnd cosmeticienele utilizează produse din ceară profesionale, așa cum sunt cele din catalogul nostru, pe epilatpro.ro.


Nu se poate nega că oferă o experiență plăcută, daracest lucru se datorează și modului de îndepărtare a cerii tradiționale de pe piele. Arsurile, roșeața și petele de sânge sunt toate greșeli relativ frecvente după ce se  îndepărtează stratul de ceară de pe piele. În acest sens, în cele ce urmează vom prezenta câteva sfaturi de îndepărtare corectă a cerii de pe piele.

 

Modul corect de a lucra cu ceara tradițională

Când este timpul să aplici ceara, urmează direcția de creștere a părului. Asigurați-vă că ceara este răspândită uniform pe piele sau veți întâmpina dificultăți în a o îndepărta în întregime. Stratul de ceară trebuie să fie subțire, deoarece consistența ar trebui să fie deja suficient de groasă pentru a obține o prindere puternică a tuturor firelor de păr. 

Odată ce sunteți mulțumite de rezultat, răsuciți încheietura mâinii când ajungeți la marginea stratului pentru a lăsa o mică clapă. Așteptați câteva minute pentru ca ceara să se răcească, apoi smulgeți-o în direcția opusă creșterii părului. Când faceți acest lucru, apucați clapeta cu mâna dominantă și folosiți cealaltă mână pentru a menține pielea întinsă și pentru a calma ulterior zona.

 

Alte sfaturi utile

În primul rând, ceara tradițională poate fi aplicată pe aceeași zonă de mai multe ori, deoarece sunt special făcute pentru a asigura un tratament blând în care doar firele de păr sunt lipite de ceară. Aceasta înseamnă că puteți repeta procesul de aplicare dacă nu reușiți să smulgeți toate firele de păr din prima încercare. Dacă aveți doar câteva fire de păr, totuși, puteți folosi o pensetă pentru a le smulge de la rădăcină fără a irosi ceara.

 

Îndepărtarea excesului de ceară

Cosmeticienele obișnuite să utilizeze ceara tradițională nu vor lăsa foarte mult surplus de ceară pe piele, dar s-ar putea ca în anumite zone să rămână unele reziduuri de ceară. Dacă ați reușit să îndepărtați toate firele de păr din zonă, nu are rost să repetați procesul de rupere; va provoca doar dureri inutile într-o zonă care este deja sensibilă. Mai mult decât atât, vă recomandăm să dețineți mai multe formule de ceară în salon, pentru a acoperi o arie largă de cerințe. 

Există mai multe moduri de a îndepărta aceste bucăți de ceară, în funcție de instrumentele pe care le aveți la dispoziție. În primul rând, trebuie să slăbiți ceara folosind apă fierbinte, creme sau uleiuri naturale. Atunci când uitlizați produse cosmetice post epilare, asigurați-persoana nu suferă de alergii care ar putea fi declanșate de ingredientele uleiului. 

În general, când vine vorba despre ceara tradițională, clienții se așteaptă la cele mai bune ingrediente și cele mai puternice proprietăți pentru a spori frumusețea naturală a pielii. Produsele de pe EpilatPro.ro garantează acest lucru și astfel vă invităm să vizitați catalogul nostru online pentru a vizualiza gama variată de produse profesionale pentru epilat. 

Ceara de unică folosință - de ce ai nevoie de produse produse premim?
Ceara de unică folosință - de ce ai nevoie de produse produse premim?
Ceara de unică folosință, de tip roll-on, a devenit la rândul ei din ce în ce mai populară de-a lungul anilor, oferind o serie de avantaje pe care atât clienții, cât și cosmeticienele profesioniste le pot aprecia. În cele ce urmează vor fi prezentate câteva dintre principalele avantaje ale cerii de unică folosință din magazinul nostru EpilatPRO.
Epilarea sprâncenelor - ceară tradițională sau ceară la cutie de unică folosință?
Epilarea sprâncenelor - ceară tradițională sau ceară la cutie de unică folosință?
Un decantor de ceară este absolut necesar în orice salon profesional de epilat. Una dintre principalele funcționalități este de a regla temperatura. Un alt avantaj este acela că pot avea unul sau mai multe cuve pentru încălzire, astfel încât se pot utiliza mai multe formule de ceară în timpul unei sesiuni de epilare.
Epilarea cu ceară în zonele sensibile provoacă pete pigmentare?
Epilarea cu ceară în zonele sensibile provoacă pete pigmentare?
Petele pigmentare ce apar în diverse zone de pe piele poartă numele de hiperpigmentare și este cauzată de o varietate de factori. Această afecțiune presupune o producție excesivă de melanină care poate fi declanșată de diferiți factori externi, precum și de anumite modificări hormonale. Pentru a evita hiperpigmentarea cauzată de epilarea cu ceară este absolut necesar să achiziționați produse pentru epilat profesionale. În magazinul nostru, epilatpro.ro, regăsiți o gamă variată de produse de epilat, cu formule potrivite pentru toate tipurile de piele.
Piele sensibilă? Descoperă cum o poți epila fără riscuri
Piele sensibilă? Descoperă cum o poți epila fără riscuri
Fața suferă cel mai mult din cauza expunerii la soare, pielea de la axile ar putea fi mai fragilă dacă persoana a folosit deodorante și alte substanțe chimice ani de zile, iar zona intimă este pretențioasă în special după sesiunea de epilat. Dacă pielea clientului dumneavoastră este deja sensibilă și/sau predispusă la diferite afecțiuni ale pielii (acnee, alergii, erupții cutanate), va trebui să vă îmbunătățiți tehnica de epilare pentru a îndepărta firele de păr din aceste zone delicate, iar produsele pentru epilare și echipamentele de încălzire a cerii ar trebui să fie la înălțime.
Tu la ce salon te epilezi? Echipamentele profesionale fac diferența
Tu la ce salon te epilezi?  Echipamentele profesionale fac diferența
Când mergi la un salon de înfrumusețare, este normal să te aștepți la echipamente profesionale și la produse de calitate superioară. Echipamentele speciale cum ar fi un decantor ceară sau alte ustensile și produse profesionale reprezintă un standard demn de luat în considerare de către doamnele și domnișoarele care își doresc o epilare reușită.
Epilarea cu ceară la salon: trucuri utile pentru cosmeticienele începătoare!
Epilarea cu ceară la salon: trucuri utile pentru cosmeticienele începătoare!
Indiferent de cât de bine pregătită teoretic este o cosmeticiană, realitatea ne arată că, în practică, apar situații pe cât se poate de diverse. Tocmai de aceea, venim în întâmpinarea tuturor persoanelor aflate la început de drum în domeniul epilării profesionale cu ceară cu o serie de sfaturi utile.
Iată care sunt cele mai frecvente mituri despre epilarea cu ceară
Iată care sunt cele mai frecvente mituri despre epilarea cu ceară
Epilarea cu ceară reprezintă una dintre cele mai populare și eficiente tehnici de îndepărtare a părului nedorit. Cu toate acestea, există numeroase mituri care circulă despre această procedură, însă doar unele prezintă o bază reală.
Ghidul cosmeticienei: epilarea profesională cu pastă de zahăr de la A la Z
Ghidul cosmeticienei: epilarea profesională cu pastă de zahăr de la A la Z
La momentul actual, există numeroase metode prin intermediul cărora femeile pot scăpa de părul corporal nedorit. O tehnică deosebit de populară se bazează pe utilizarea pastei de zahăr.
Suna