Care sunt cele mai populare și eficiente tehnici de epilare

Care sunt cele mai populare și eficiente tehnici de epilare

Vara se apropie, iar cosmeticienele trebuie să se pregătească cu tehnicile potrivite pentru a obține cea mai catifelată piele pentru clientele lor. La momentul actual, există o mulțime de modalități de a scăpa de părul nedorit rapid și fără prea multă durere, însă câteva dintre acestea rămân preferatele noastre. În acest articol vom prezenta diferitele tehnici de epilare și te vom ajuta să afli de ce este indicat să le aplici în salonul tău. 

 


1.    Epilarea cu ceară


Epilarea cu ceară este o metodă de îndepărtare a părului care implică utilizarea de ceară fierbinte sau rece pentru a îndepărta părul de la rădăcină. Epilarea cu ceară se poate face pe orice parte a corpului, inclusiv pe axile și zona bikinilor. Unele dintre beneficiile acestei proceduri sunt rezultatele de lungă durată, o piele mult mai netedă și reducerea creșterii firului de păr în timp.   

   
1.1. Epilarea cu benzi de ceară

 

Această metodă nu este des întâlnită în saloanele de înfrumusețare, însă, unele cliente pot opta pentru această variantă și este important să luăm în considerare toate preferințele. Epilarea cu benzi este sigură pentru că ceara nu trebuie încălziră, astfel evităm arderea pielii. De asemenea, benzile de ceară sunt perfecte pentru clientele cu piele sensibilă, întrucât diminuează semnificativ iritațiile.

 

1.2. Epilarea cu ceară încălzită

 

Epilarea cu ceară tip granule este cea mai populară metodă deoarece este eficientă și ușor de realizat. Ceara se încălzește foarte repede cu ajutorul unui încălzitor special până la temperatura de 42-45°C și apoi se aplică într-un strat subțire pe zona dorită. 


Ceara se aplică direct pe piele, urmând să fie îndepărtată cu ajutorul unei benzi textile sau există posibilitatea de a aplica ceara și de o lăsa să se răcească pe piele. După ce aceasta a ajuns la temperatura potrivită și s-a întărit, ceara se îndepărtează printr-o tragere rapidă în direcția opusă creșterii firelor de păr. La această tehnică trebuie acordată o atenție deosebită felului în care aplicăm ceara la capete, pentru a fi ușor de îndepărtat

 

 

2.    Epilarea cu pastă de zahăr

 

Epilarea cu pastă de zahăr este o metodă mai nou apărută în saloanele de înfrumusețare, dar care este foarte îndrăgită datorită faptului că nu este absolut deloc dureroasă. Pasta de zahăr se încălzește la o temperatură mai scăzută, astfel dispare riscul de a arde pielea. Câteva dintre beneficiile acestui tip de epilare sunt date de faptul că pasta folosită este realizată din ingrediente naturale, cum ar fi zahărul, apă și sucul de lămâie, este o procedură ce oferă rezultate pe termen lung și încetinește creșterea părului în timp.


Pentru o epilare perfectă și corectă este necesar un curs specializat de sugaring, deoarece pasta de zahăr este diferită de ceară și trebuie tratată diferit. Tehnica de aplicare este simplă, iar o cosmeticiană pricepută va obține rezultate remarcabile doar din câteva mișcări. 

 

 

Indiferent de ce metodă folosim, primul lucru ce trebuie făcut înaintea începerii procedurii este pregătirea zonelor în care urmează să îndepărtăm părul. Acest lucru se face cu ajutorul produselor speciale precum gelurile sau loțiunile înainte de epilare. La finalul procedurii trebuie să curățăm zona cu un ulei post-epilare și să aplicăm o cremă sau un gel cu efect calmant pentru a evita înroșirea pielii. 

 

In concluzie, atât epilarea cu ceara cât si cea cu zahăr sunt metode eficiente ce oferă rezultate de lungă durată. Fiecare metodă are propriile sale beneficii, însă alegerea metodei potrivite depinde de preferințele și nevoile fiecărei persoane. În acest caz, trebuie să fim deschiși la dorințele clientelor, dar și la tipul lor de piele, pentru a decide ce metodă  trebuie să folosim pentru a obține rezultatele la care ne așteptăm. 

Lăsați un comentariu
Suna