Ghidul cosmeticienei: epilarea profesională cu pastă de zahăr de la A la Z

Ghidul cosmeticienei: epilarea profesională cu pastă de zahăr de la A la Z

La momentul actual, există numeroase metode prin intermediul cărora femeile pot scăpa de părul corporal nedorit. Totuși, majoritatea optează pentru ședințele profesionale de epilare din cadrul saloanelor de înfrumusețare. Avantajele de care beneficiază sunt multiple, iar costurile nu sunt atât de ridicate, comparativ cu opțiunile de epilare de acasă (lama de ras, crema depilatoare, epilator, etc).

Așadar, cosmeticienele care își desfășoară activitatea în acest domeniu trebuie să fie pe deplin pregătite spre a le oferi clientelor lor cele mai bune opțiuni de îndepărtare a firelor de păr de pe suprafața corpului. O tehnică deosebit de populară se bazează pe utilizarea pastei de zahăr.

Ce presupune epilarea profesională cu pastă de zahăr?

 

Această metodă implică aplicarea unei paste lipicioase, cu o consistență asemănătoare gelului, pe suprafața ce urmează a fi epilată. Îndepărtarea produsului are loc în sensul creșterii firelor de păr, spre deosebire de situația în care se folosește ceară.

De fapt, direcția în care este aplicată, respectiv îndepărtată pasta de zahăr reprezintă principala diferență dintre această tehnică de epilare și cea cu ceară.

Ce avantaje le aduce utilizarea pastei de zahăr atât cosmeticienelor, cât și clientelor?

 

Ingredientele naturale din compoziția pastei de zahăr (ca de exemplu: sucroză, apă, acid citric, miere) reprezintă atuul fundamental pentru cliente. Întrucât zahărul este un conservant natural, previne dezvoltarea bacteriilor în pastă, fără să mai fie nevoie să se adauge substanțe chimice lipsite de folos.

Reducerea firelor de păr rupte: în cazul epilării cu ceară, procedura de smulgere a părului corporal în direcția opusă creșterii firelor de păr conduce adesea la ruperea părului de la bază. Acest lucru se explică prin faptul că, prin natura sa, ceara se întărește pe piele, rigidizând firele de păr.

Pe de altă parte, pasta de zahăr pătrunde atât în firul de păr, cât și sub folicul, întărindu-se în straturi. Asta înseamnă că în momentul smulgerii, părul devine mai flexibil și, implicit, mai ușor de îndepărtat în direcția creșterii sale.

Mai puține senzații dureroase

Este absolut firesc ca ambele variante de epilare (cu ceară și cu pastă de zahăr) să nu fie complet lipsite de durere, deoarece, până la urmă, pilozitatea este îndepărtată prin smulgere sau tragere.

Cu toate acestea, senzația de durere resimțită în timpul epilării cu ceară apare ca urmare a iritării receptorilor de durere din cadrul foliculului pilos. Dat fiind faptul că direcția de smulgere a firelor de păr coincide cu cea naturală de creștere, procedura de epilare cu pastă de zahăr devine mai puțin dureroasă, foliculul pilos și receptorii de durere din cadrul său nefiind deloc afectați.

Reducerea firelor de păr crescute pe sub piele

Îndepărtarea părului nedorit în direcția sa naturală de creștere se traduce și prin lipsa influențelor asupra canalului foliculului pilos, așa cum am amintit și în rândurile de mai sus. Cu alte cuvinte, firele de păr sunt întinse, fără sa mai crească ulterior pe sub piele.

Economie de produs: cosmeticienele experimentate reușesc să epileze porțiuni destul de mari ale corpului cu o cantitate relativ redusă de pastă de zahăr. Bineînțeles, întâi sunt îndepărtate firele de păr din zona feței, urmând apoi axila și picioarele. În cazul zonei inghinale, recomandat ar fi să se folosească o „bilă” nouă de pastă, astfel încât procedeul să fie mai eficient.

Îndepărtarea firelor de păr foarte scurte: în momentul în care pasta ia contact cu pielea, corpul secretă o ușoară sudoare, motiv pentru care aceasta nu se lipește de piele la fel ca ceara. Cosmeticiana poate aplica pasta de zahăr în mod repetat asupra aceleiași porțiuni, fără ca epiderma să se deterioreze. În acest fel, chiar și firele de păr extrem de scurte (circa 2-3 milimetri) pot fi eliminate cu succes. Epilarea cu pastă de zahăr se numără în topul preferințelor persoanelor brunete, care nu trebuie să mai aștepte un timp îndelungat pentru ca firele de păr să atingă lungimea corectă.

Diminuarea riscului de infecție: după cum am menționat și anterior, zahărul împiedică dezvoltarea bacteriilor, ceea ce reduce și riscul infecțiilor ce pot să apară la nivelul pielii.

Facilitate: în cadrul acestei tehnici, cosmeticiana nu mai este nevoită să utilizeze benzi de hârtie, bețisoare pentru aplicare și nici măcar decantoare sau încălzitoare speciale, ustensile absolut necesare la epilarea cu ceară.

Reducerea iritațiilor

Pasta de zahăr prezintă o formulă hidrofilă, ceea ce înseamnă că pielea nu este încărcată hidrolipic. Astfel, porțiunile epilate rămân mult mai mătăsoase și mai fine la atingere, iar riscul de apariție a unei iritații se diminuează.

Îndepărtare ușoară: pasta de zahăr se curăță extrem de ușor de pe suprafața pielii, fără să mai rămână reziduuri sau pete în urmă. Mai mult decât atât, aceasta se dizolvă complet sub apa caldă, eliminând și senzația tipică de piele lipicioasă.

Versatilitate: epilarea cu pastă de zahăr este o opțiune preferată nu doar de către cliente, ci și de către cosmeticiene. Pe lângă toate avantajele de mai sus, amintim și faptul că acest produs poate fi aplicat pe orice parte a corpului (începând de la zonele faciale și până la cele inghinale), fiind foarte delicat cu pielea.

Până la urmă, indiferent de metoda de epilare folosită, cel mai important obiectiv pentru o cosmeticiană trebuie să fie mulțumirea deplină a clientelor sale și, implicit, obținerea unor rezultate care să satisfacă nevoile acestora. Fie că alegi să practici epilarea cu ceară tradițională sau cu pastă de zahăr, noi suntem pregătiți să răspundem cu profesionalism oricărei solicitări.

Prin urmare, te așteptăm în cadrul magazinului nostru online cu o gamă diversificată de produse profesionale pentru epilat la prețuri mai mult decât avantajoase. De asemenea, odată ce devii partenerul nostru, vei beneficia de mult mai multe avantaje și oferte promoționale! Contactează-ne și află mai multe detalii despre acest subiect!

Lăsați un comentariu
Suna