Lama de ras vs ceara – Pe care o alegem?

Lama de ras vs ceara – Pe care o alegem?

Atunci când este vorba de îndepărtarea părului de pe corp putem apela la o mulțime de metode. Dacă vrem să nu ne mai betem capul deloc în această privință, cu siguranță vom alege să facem o procedură cu laser, care îndepărtează părul ușor și rapid pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Însă, aceasta nu este cea mai accesibilă atunci când vine vorba de preț, iar de aceea, majoritatea oamenilor aleg una dintre metodele mai tradiționale. Două dintre acestea, și poate cele mai folosite, sunt epilarea cu ceară și epilarea cu lama de ras. Dar care este mai avantajoasă?

Lama de ras

Îndepărtarea părului cu ajutorul lamei de ras este o metodă ce se realizează acasă și care este la îndemâna oricui. Este ușoară, rapidă și nu este deloc dureroasă. Este potrivită mai ales în situații de criză pentru că poate fi folosită oriunde și într-un timp foarte scurt. Nu necesită o pregătire specială pentru o putea fi realizată și este destul de ieftină. Până aici pare o metodă destul de avantajoasă, însă aceasta are și părți negative. Dacă nu avem grijă și nu ne pregătim pielea înainte, putem să ne tăiem foarte ușor, să ne provocăm uscăciune a pielii sau chiar să ajungem la foliculită și fenomenul de strawberry legs.

De aceea trebuie să fim foarte atenți în timpul procedurii și să avem grijă de pielea noastră înainte și după.  Recomandat ar fi să folosim un exfoliant înainte, să utilizăm o cremă de ras și să folosim o cremă de corp sau un ulei cu vitamina E după ce am terminat și ne-am uscat cu prosopul.

Un alt lucru negativ la această metodă și poate cel mai enervant ar fi faptul că rezultatele sunt de foarte scurtă durată. Uneori, firele de păr încep să apară chiar de a dăua zi. Din acest punct de vedere nu este deloc avantajos, mai ales dacă ne-am propus să mergem într-o vacanță la mare sau chiar pe tot parcursul verii.

Ceara de epilat

Față de lama de ras, această metodă ne va face muncă mult mai ușoară pentru că pielea nostră va fi netedă și catifeleată o perioadă mai lungă de timp. Ne putem bucura până la 7 săptămâni de piele fină, fără să mai trecem pe la salon sau să o facem noi acasă. Pentru că ceara îndepărtează firele de păr din rădăcină, este mult mai bine și confortabil pentru noi să folosim această metodă. Epilarea cu ceară este o metodă rapidă, sigură și accesibilă, dar în plus față de epilarea cu lama de ras este mult mai durabilă.

De cele mai multe ori alegem să facem această procedură în saloanele de înfrumusețare pentru că este mai indicat să lasăm pe cineva specializat să lucreze cu ceara fierbinte.

Ceara fierbinte este cea care se aplică cu ajutorul unui bețișor direct pe piele, se lasă să se răcească și să se usuce, iar mai apoi se trage. Dacă nu știm cum să o folosim și când ar trebui aplicată pe piele ne putem arde foarte ușor, iar aceste arsuri ne pot lasă cu pete roșii ceva vreme. Însă, dacă suntem la început putem folosi ceara caldă. La fel ca și ceara fierbinte, aceasta se aplică cu un bețișor sau cu ajutorul un aparat reîncarcabil, ceara trebuie să fie la o temperatură mai mică și să fie îndepărtată cu ajutorul unei benzi de hârtie. Oricare ar fi metoda pe care o alegi, poți găsi tot ce ai nevoie pentru a te putea bucura de această procedură și acasă de pe epilatPRO.ro.

Pentru început îți poți achiziționa un kit cu tot ce ai nevoie pentru a avea propriul tău moment de înfrumusețare ca la salon, dar de acasă. Pe epilatPRO.ro găsești cele mai bune kit-uri de epliare acasă, la cele mai avantajoase prețuri.

Ceara este cu siguramță metoda preferată și cea mai avantajoasă dacă ar fi să alegem dintre ceara de epilat și lama de ras.

Lăsați un comentariu
Suna