Epilarea cu ceară în zonele sensibile provoacă pete pigmentare?

Epilarea cu ceară în zonele sensibile provoacă pete pigmentare?

Pigmentarea pielii reprezintă o problemă comună care afectează de obicei axilele, coatele, genunchii și pielea de deasupra buzei superioare. Aceste pete întunecate pot fi cauzate de diferite lucruri, cum ar fi hidratarea deficitară sau reacții alergice după ce anumite substanțe/materiale intră în contact cu pielea. Combinația de deodorante și aparate de ras este o cauză comună a axilelor întunecate și unul dintre motivele pentru care sunt puse la îndoială multe alte produse pentru îndepărtarea firelor de păr nedorite.  

Petele pigmentare ce apar în diverse zone de pe piele poartă numele de hiperpigmentare și este cauzată de o varietate de factori. Această afecțiune presupune o producție excesivă de melanină care poate fi declanșată de diferiți factori externi, precum și de anumite modificări hormonale.  

Pentru a evita hiperpigmentarea cauzată de epilarea cu ceară este absolut necesar să achiziționați produse pentru epilat profesionale. În magazinul nostru, epilatpro.ro, regăsiți o gamă variată de produse de epilat, cu formule potrivite pentru toate tipurile de piele. 

 

Epilarea cu ceară poate cauza pete pigmentare? 

Petele pigmentare pot fi cauzate de deshidratare, oboseală, expunerea prelungită la soare fără cremă de protecție, etc.  Epilarea cu ceară și alte metode de îndepărtare a părului pot duce la hiperpigmentare atunci când pielea nu este suficient de sănătoasă pentru a rezista la tratament. În prezent, cosmeticienele profesioniste utilizează mai multe formule de ceară, în funcție d etipul pielii și de zona ce urmează a fi epilată.  

Pielea poate fi iritată de multe ingrediente recurente din cosmetice și produse de îngrijire a pielii. Ca atare, hiperpigmentarea se poate produce atunci când pielea nu răspunde bine la o formulă de ceară sau la exfolianții folosiți în timpul ședinței de epilat.  

Pentru a contracara efectele produselor de înfrumusețare dăunătoare, Vitamina C, acidul azelaic, tretinoina și acidul kojic sunt, de asemenea, ingrediente eficiente utilizate în medicamente și creme de îngrijire a pielii pentru a reduce nivelul producției de melanină.  

Pentru pielea sensibilă, pe EpilatPRO.ro veți regăsi formule de ceară cu aloe vera, unt de shea, mușețel și extracte naturale din plante recunoscute pentru capacitatea lor de hidratare. 

  

Epilarea zonelor pigmentate  

Lumina excesivă a soarelui este cauza principală a petelor întunecate ale pielii, iar pielea de deasupra buzei superioare este deosebit de susceptibilă la hiperpigmentare după ceară. Soarele va avea un efect mai rapid asupra pigmentării pielii tale dacă ceara folosită pentru tratament a fost supraîncălzită, așa că este mai sigur să optezi pentru o ceară cu un punct de topire scăzut și o consistență care să permită un tratament delicat.  De asemenea, un decantor de ceară profesional va face întregul proces mai ușor, deoarece temperaturile pot fi reglate. 

Dacă ai pielea sensibilă, dar totuși ai primit undă verde de la dermatolog și estetician pentru a te epila cu ceară, trebuie să eviți cu orice preț lumina soarelui timp de cel puțin trei zile după epilare, doar pentru a fi în siguranță. 

Zonele sensibile și pigmentarea pielii reprezintă cu adevărat o provocare pentru cosmeticienele din saloanele de epilat. De aceea, în magazinul nostru veți regăsi produse de înaltă calitate, formule variate de ceară și ustensile profesionale pentru ca sesiunile de epilat să nu cauzeze iritația pielii sau pete pigmentare. 

Lăsați un comentariu
Suna